Roglic en Groenewegen verlengen contract bij LottoNL-Jumbo

H.Vviv

Dylan Groenewegen en Primo¸ Roglič hebben hun contract bij LottoNL-Jumbo verlengd tot en met 2020. Dat maakte de Nederlandse WorldTour-formatie vrijdag bekend op de ploegenpresentatie. Beide renners wonnen afgelopen jaar een rit in de Tour de France.

"Ik had een contract voor drie jaar en daar plakken we nog twee jaar aan vast," laat Groenewegen weten op de ploegenpresentatie. Het afgelopen jaar won hij onder meer de slotrit in de Ronde van Frankrijk. "De ploeg heeft veel vertrouwen in mij en ik heb mooie wedstrijden gewonnen. Dan is het logisch dat je bijtekent."

Roglič verlengde zijn contract ook met twee jaar bij LottoNL-Jumbo. De Sloveen was ook succesvol in de Tour de France en zou de bergetappe naar Serre-Chevalier winnen. Op het WK tijdrijden werd hij tweede achter de Nederlander Tom Dumoulin. "Ik heb het naar mijn zin bij de ploeg en ze hebben met mij een goed plan voor de toekomst. Het grote doel voor aankomend jaar zijn de ronden van een of twee weken. Daar wil de beste zijn. En ik ga weer de Tour rijden en wil weer een etappe winnen."