Heerlijke goal Cavani, top-5 Ligue 1 gaat winterstop winnend in

heywoodu

Paris Saint-Germain heeft kalenderjaar 2017 woensdagavond winnend afgesloten. De koploper in de Ligue 1 won in eigen huis met 3-1 van Caen. Kylian Mbappé stelde Edinson Cavani met een heerlijke actie al vroeg in staat om op fraaie wijze de score te openen, waarna de jonge Fransman zelf de 2-0 maakte. Yuri scoorde zijn eerste PSG-goal, Ivan Santini deed vanaf de penaltystip nog wat terug namens de bezoekers.

De nummer twee in de competitie, AS Monaco, won eveneens. In eigen huis waren de Monegasken met de nodige moeite met 2-1 te sterk voor Stade Rennes. Keita Baldé tekende in de slotfase voor de winnende treffer.

De gehele top-5 gaat met een goed gevoel de korte winterstop in: Olympique Lyon, de nummers drie, won in Toulouse met 1-2. Nabil Fekir had de ploeg vroeg op 0-1 gezet, Rafael tekende in blessuretijd voor de 0-2 en zag hoe Mark Gradel namens Toulouse nog een penalty binnen schoot: 1-2.

Olympique Marseille was Troyes thuis met 3-1 de baas, ondanks een vroege achterstand. Nantes, vijfde in de Ligue 1, won op bezoek bij Amiens dankzij een treffer van Emiliano Sala in de 90e minuut.

Uitslagen Ligue 1
Amiens - Nantes 0-1
Angers - Dijon 2-1
Bordeaux - Montpellier 0-2
Guingamp - St Etienne 2-1
Lille - Nice 1-1
Olympique Marseille - Troyes 3-1
Metz - Strasbourg 3-0
AS Monaco - Stade Rennes 2-1
Paris Saint-Germain - Caen 3-1
Toulouse - Olympique Lyon 1-2