Skiester Shiffrin wint parallelslalom na prachtige finale

heywoodu

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in het Franse Courchevel de eerste parallelslalom ooit bij de vrouwen gewonnen. De Amerikaanse zegevierde in een zeer spannende finale tegen de Slowaakse Petra Vlhova, de enige die Shiffrin doorgaans partij kan bieden op de slalom.

Shiffrin plaatste zich voor de eindstrijd door de Italiaanse Irene Curtoni in de halve finales uit te schakelen. Vlhova boekte haar plekje in de eindstrijd na een zege op de Noorse Maren Skjøld, waarna Shiffrin met enkele honderdsten van een seconde te sterk was in de finale.

Curtoni pakte de derde plek door de Noorse te kloppen, waarmee de veterane (142 World Cup-starts) na bijna zes jaar eindelijk haar tweede World Cup-podium ooit bij mocht schrijven.

De Nederlandse Adriana Jelinkova had zich knap geplaatst voor de knock-outfase, maar werd uitgeschakeld door de Zweedse Frida Hansdotter. In de eerste run kwam Jelinkova, die bij de start veel liet liggen, er niet aan te pas, in de tweede run kwam ze op snelheid in de buurt, maar wederom was haar start te traag.

De finale tussen Shiffrin en Vlhova (Bron: YouTube)