Tsjech Rosicky stopt per direct met voetballen

Redactie

Tomás Rosicky heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. Zijn werkgever Sparta Praag maakte dat woensdag via de officiële kanalen bekend.

"Na een zorgvuldige afweging kwam ik tot de conclusie dat mijn lichaam niet langer kan geven wat professioneel voetbal ervan vraagt", vertelt Rosicky op de website van Sparta Praag. "Ik wil Sparta bedanken voor het feit dat ze me hebben opgeleid, omdat ze de eerste stap waren in mijn carrière bij grote clubs en omdat ik hier mijn carrière af mocht sluiten, op de plek waar ik ik het meest van hou."

De aanvallende middenvelder doorliep de jeugdopleiding bij de Tsjechische club. In de periode tussen 1998 en 2001 werd Rosicky een vaste waarde in het elftal en werd hij drie keer kampioen van Tsjechië, waarna hij in 2001 naar Borussia Dortmund vertrok.

Na vijf seizoenen in de Bundesliga gespeeld te hebben, waarin hij één keer kampioen werd, tekende Rosicky een contract bij Arsenal, waar hij tot de zomer van 2016 speelde. De 105-voudig international kwam tot 248 wedstrijden voor the Gunners, waarin hij 29 keer scoorde en 22 assists gaf.

Sinds zijn terugkeer in de zomer van 2016 bij Sparta Praag speelde hij twaalf competitiewedstrijden, waarin hij één keer het net vond.