Jesus tekent nieuw contract bij Man City

Redactie

Gabriel Jesus heeft een akkoord bereikt met Manchester City over een nieuw contract, minder dan een jaar na zijn debuut.

De 20-jarige spits kent een uitstekende start van zijn loopbaan bij Manchester City, waarbij Sergio Agüero, de clubtopscorer aller tijd, niet langer verzekerd is van een basisplek. The Citizens bereikten in de zomer van 2016 een akkoord over het aantrekken van de Braziliaan, maar de transfer maakte hij pas aan het begin van dit kalenderjaar.

City is onder de indruk van de start van Jesus in Engeland en gelooft dat zijn ster na het WK in Rusland van volgend jaar zomer nog verder zal rijzen. Hij zal binnenkort bijna 170.000 euro per week gaan verdienen, exclusief bonussen, wat meer is dan het dubbele van zijn huidige loon. Het nieuwe contract zal naar verwachting doorlopen tot de zomer van 2023.

Jesus moet zijn handtekening onder zijn nieuwe contract zetten, maar bronnen binnen City hebben Goal verteld dat alle partijen een overeenkomst hebben bereikt, inclusief een heronderhandeling over de beeldrechten van de spits. De officiële bevestiging wordt in het nieuwe jaar verwacht.
City is naar verluidt ook dicht bij het sluiten van een nieuwe overeenkomst met middenvelder Kevin De Bruyne.