'Dumoulin gaat opnieuw voor Giro d'Italia'

heywoodu

Wielrenner Tom Dumoulin gaat komend jaar naar verluidt zijn titel in de Giro d'Italia verdedigen. Officieel maken Dumoulin en zijn ploeg Sunweb het programma pas op 4 januari bekend tijdens de presentatie van het team, maar De Telegraaf weet te melden dat de Giro al zeker is.

De krant baseert zich op Italiaanse bronnen, die melden dat Dumoulin en de ploeg de deelname al bevestigd hebben aan de organisatie van de Giro. Het parcours van de koers zou meer in het voordeel van Dumoulin spreken dan dat van de Tour de France van volgend jaar. 

In de Giro staat volgend jaar 44,2 kilometer aan vlakke tijdritten op het programma, met maar vier echte bergritten. In de Tour zijn dat bijna tien tijdritkilometers minder, terwijl daar zes serieuze bergritten afgewerkt moeten worden.

Wat Dumoulin precies gaat doen is naar verluidt nog even de vraag: kopman in de Giro gevolgd door een vrije rol in de Tour, of kopman in de Giro en vervolgens de Vuelta a España, die hij dan zou rijden ter voorbereiding op het WK in het Oostenrijkse Innsbruck.

'Dumoulin gaat opnieuw voor Giro d'Italia' (Pro Shots / Insidefoto)
'Dumoulin gaat opnieuw voor Giro d'Italia' (Pro Shots / Insidefoto)