Deal Sega en retro-bit: Dreamcast-mini in aankomst?

Wouter (2dope)

Een opmerkelijke samenwerking tussen Sega en Retro-bit die gisteren aan het licht kwam heeft de online geruchtenmolen een flinke zwengel gegeven. Retro-bit is een bekende naam in de wereld van (retro-)hardware-cloning, en het bedrijf kondigde gisteren aan samen te gaan werken met Sega om 'accessoires te produceren voor Sega gaming platforms, waaronder Sega Genesis, Sega Saturn en Sega Dreamcast'.

In de aankondiging wordt gesproken over de ontwikkeling van nieuwe producten waarvan de eerste onthuld zullen worden op de CES-computerbeurs van 2018. Wat vreemd is aan de bekendmaking is dat er uitsluitend gesproken wordt over accessoires voor Sega-platforms van tientallen jaren geleden, maar wel met moderne interfaces zoals USB-poorten en pc-compatibiliteit voor Bluetooth. De grote vraag is of het alleen randapparatuur betreft, of dat er ook plannen zijn voor emulators van de klassieke Sega-consoles.

Retro-bit kwam enkele jaren geleden al met de Super Retro Trio, een soort classic all-in-one-console die zowel NES, SNES als Megadrive cartridges kan lezen. Vooralsnog blijft het gissen wat de exacte plannen zijn, maar gezien het succes van de classic (S)NES-mini zal er ongetwijfeld animo zijn voor een Sega-equivalent van dergelijke producten.