Skiër Olsson stunt met eerste World Cup-zege

heywoodu

Alpineskiër Matts Olsson heeft in het Italiaanse Alta Badia voor een daverende stunt gezorgd. De 29-jarige Zweed schreef er de parallelreuzenslalom op zijn naam en boekte zo de eerste World Cup-zege uit zijn loopbaan. Olsson stond ook pas twee keer eerder op het podium, beiden in het afgelopen seizoen.

In de eerste ronde en de achtste finales had Olsson het nog niet al te moeilijk. De Rus Aleksander Andrienko werd gediskwalificeerd, waarna Olsson in de achtste finales ook de Oostenrijker Stefan Brennsteiner gediskwalificeerd zag worden. Olsson stond zo zonder problemen in de kwartfinales en daarin moest de Kroaat Filip Zubcic het ontgelden.

In de halve finales kreeg Olsson eindelijk serieuze tegenstand en wel in de persoon van Marcel Hirscher, die een dag eerder op de reuzenslalom gigantisch uithaalde. Olsson bleef hem echter 0,05 seconden voor en boekte zijn finaleplek, waarin hij de volgende grote naam, de Noor Henrik Kristoffersen, het nakijken gaf. Groot was het verschil niet: 0,03 seconden in het voordeel van Olsson.

Hirscher pakte uiteindelijk de derde plek, door in de strijd om brons 0,08 seconden sneller te skiën dan de Noor Aleksander Aamodt Kilde.