FOK! Wat een weer: grijs

Stephan (Stephan5)

December veranderlijk en zacht, is een winter zonder kracht.

Goeiedag!

December is net zoals de voorgaande maanden een behoorlijk natte maand aan het worden. Op veel plaatsen is er alweer 70 tot 90 millimeter regen gevallen. Toch lijkt het de komende week wel wat droger te worden. Met name op maandag kan er nog enige tijd regen vallen, maar tijdens de rest van de nieuwe week wordt er weinig neerslag meer verwacht.

Vandaag vielen er verspreid in het land nog enkele flinke buien en daar zat van alles bij. Regen, hagel, natte sneeuw en ook onweer. Hier bij mij in Haarlem bleef het overigens overwegend droog. De zon brak er ook af en toe door. 

Komende nacht raakt het weer bewolkt vanuit het zuiden. Ook kan het behoorlijk nevelig worden. In de zuidelijke helft is een enkele winterse bui niet uitgesloten. Op enkele plaatsen kan het glad worden. De minima liggen rond 0 graden.

Morgen is het dan overwegend bewolkt en nevelig. Er kan hier en daar nog een bui vallen, maar veel plekken houden het droog. Een donkere dag voor kerst, denk ik zo. Het wordt ongeveer 5 graden en er staat maar weinig wind.

Nederland
 

Sneeuw bij de grens (Foto: Andr0s)
 Ook in het verkeer was het maandag geen pretje. Andr0s maakte deze foto onderweg vanuit Wuustwezel. (Foto: Andr0s)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!