"Naar mijn mening is Ajax tekortgeschoten"

Redactie

Richairo Zivkovic is niet op de juiste manier begeleid door Ajax, stelt Keziah Veendorp, voormalig ploeggenoot van de spits.

Zivkovic werd op zijn zestiende de jongste debutant en doelpuntenmaker voor FC Groningen. "Ik denk dat ik het ook moeilijk zou vinden als ik op die leeftijd zo veel aandacht zou krijgen. En dan ging Richie ook nog eens naar Ajax, zijn droomclub",vertelt Veendorp in gesprek met Voetbal International. Veendorp, tegenwoordig speler van FC Emmen, speelde in de jeugd van de Groningers en bij FVV samen. 

"Naar mijn mening is Ajax tekortgeschoten. Ze lieten die jongen naar Amsterdam verhuizen zonder zijn ouders. Hij moest voor het eerst op zichzelf wonen, maar er was geen begeleiding of niks. Als je een speler voor zoveel geld koopt, 2,5 miljoen euro, dan moet je ook in hem investeren, lijkt me."

"Maar ik denk dat Rich ook gewoon geen Ajax-speler was. Mijn vader vergeleek Richie altijd met Ruud van Nistelrooy. PSV zou perfect bij hem passen. Als hij daarnaartoe was gegaan zou hij daar nog steeds spelen, denk ik. Of misschien al een transfer achter de rug hebben."

Zivkovic verruilde afgelopen zomer Ajax voor KV Oostende. In totaal kwam de twintigjarige spits tot tien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. De jeugdinternational speelde tot dusver dertien wedstrijden voor Oostende en daarin vond hij drie keer het net en gaf hij één assist.