Van Ginkel over Chelsea: "Dat zou best kunnen"

Redactie

Marco van Ginkel is benieuwd welke toekomstplannen Chelsea met hem heeft. De Engelsen verhuren hem dit seizoen opnieuw aan PSV.

Oud-speler Paulo Ferreira, die tegenwoordig voor het loan department van Chelsea werkt, was in oktober bij de thuiswedstrijd van PSV tegen Heracles Almelo (3-0). Van Ginkel scoorde toen twee keer. "Dat was wel een goede timing", aldus de 25-jarige middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Chelsea heeft talloze spelers onder contract staan die worden verhuurd en uiteindelijk nooit in het eerste elftal zullen spelen. "Het kan best ja, dat Chelsea me alleen nog houdt voor de handel", beseft Van Ginkel. "Maar toch: ze geven niet de indruk dat ze me links laten liggen."

Van Ginkel speelde vier officiële duels in het shirt van The Blues. "Ik kom nu bij PSV niet pas na de winterstop binnen, zoals de vorige twee keer. Het is ook duidelijk welke kant mijn ontwikkeling opgaat als middenvelder. Verbindingsspeler zijn, past me het beste." PSV deed afgelopen zomer tevergeefs een poging om de speler definitief vast te leggen.