Amazon Music Unlimited en Echo naar Nederland

Redactie

De streamingdienst van Amazon komt naar Nederland. Amazon Music Unlimited, een tegenhanger van Spotify, is vanaf vrijdag beschikbaar. Ook de Amazon Echo, een slimme luidspreker, is hier nu te koop.

Music Unlimited en de Echo zijn allebei met de stem te bedienen via Alexa. Als een gebruiker een titel of een zin uit een liedje noemt, kan Alexa bijvoorbeeld het goede nummer zoeken. Ze zijn ook aan elkaar te koppelen, klanten kunnen de Echo gebruiken om liedjes uit Music Unlimited te luisteren. Er zijn drie verschillende abonnementen: van een goedkope versie waarbij Unlimited Music op één Amazon-luidspreker kan worden gezet tot een compleet gezinspakket.

Music Unlimited heeft een catalogus van ruim 40 miljoen liedjes. Het is de uitgebreide versie van Amazon Music, dat ongeveer 29 miljoen liedjes biedt.

Amazon Music Unlimited en de Echo komen in totaal naar 28 landen. Behalve Nederland zijn dat ook landen als België, Luxemburg en Zweden. Music Unlimited was al beschikbaar in landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Japan.

Amazon Music Unlimited en Echo naar Nederland
Amazon Music Unlimited en Echo naar Nederland (Foto: BuzzT)