Porto volgt Besiktas naar knockout-fase Champions League

Redactie

FC Porto heeft zich woensdagavond overtuigend geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League. AS Monaco werd op eigen veld ruim verslagen: 5-2. In het andere duel in Groep G won Besiktas met 1-2 van RB Leipzig dat naar de Europa League gaat.

FC Porto - AS Monaco 5-2

FC Porto had op voorhand alles in eigen hand om plaatsing voor de knockout-fase tegen het al uitgeschakelde AS Monaco af te dwingen. Al na negen minuten spelen opende Vincent Aboubaker de score voor de thuisploeg, nadat hij op aangeven van Yacine Brahimi scoorde. De spits was na 33 minuten ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Nog voor rust kwamen beide ploegen met tien man te staan nadat Felipe en Rachid Ghezzal vanwege een opstootje met rood werden weggestuurd. Nog voor rust scoorden de Portugezen voor de derde keer. Brahimi nam de treffer voor zijn rekening.

Na een uur spelen kwam AS Monaco, waar Terence Kongolo in de basis stond, ook op het scorebord. De ploeg kreeg een strafschop die door Kamil Glik benut werd. Vier minuten later was de marge al weer drie nadat Alex Telles de 4-1 maakte. Radamel Falcao maakte in de slotfase van de wedstrijd de stand nog wat dragelijker voor de Monegasken door tegen zijn oude ploeg de 4-2 te maken.

Het slotakkoord was er voor de thuisploeg. Tiquinho Soares was verantwoordelijk voor de 5-2 op eindstand.

RB Leipzig - Besiktas 1-2

Besiktas was al verzekerd van de eerste plek in Groep G en dat was voor de Turken aanleiding om enkele basisspelers, waaronder Ryan Babel, rust te geven en daardoor was er een basisplaats voor Jeremain Lens. De Nederlander was betrokken bij de 0-1, nadat er een overtreding op de aanvaller werd gemaakt en Besiktas een strafschop kreeg en Álvaro Negredo deze benutte: 0-1.

De thuisploeg dacht op gelijke hoogte te komen, maar de gelijkmaker van Timo Werner werd vanwege buitenspel afgekeurd. Drie minuten voor tijd werd het wel 1-1 via Naby Keita. Het bleek niet genoeg voor een punt. In de negentigste minuut maakte Anderson Talisca de 1-2 en hielp daarmee de Turkse formatie aan de zege.