Man. United wint Groep A, ook Basel ronde verder

Redactie

Manchester United heeft de laatste groepswedstrijd in de Champions League omgezet in winst. CSKA Moskou werd met 2-1 verslagen op Old Trafford. FC Basel won uit met 0-2 van Benfica, waardoor de Zwitsers achter United als tweede eindigden in Groep A en door mogen bekeren in het miljoenenbal.

Manchester United - CSKA Moskou 2-1

Manchester wist voor aanvang van de wedstrijd dat het aan een punt genoeg had om als eerste te eindigen in Groep A en zich zo te verzekeren van een plek in de knockout-fase. Ook een ruime nederlaag zou zelfs kunnen volstaan nadat de heenwedstrijd tegen CSKA overtuigend met 1-4 gewonnen werd en het een aanzienlijk beter doelsaldo had dan de Russen.

De thuisploeg, met Daley Blind in de basis, kwam vroeg in de wedstrijd al bijna op voorsprong, maar Marcus Rashford raakte de paal. Er leek voor rust niet gescoord te worden, maar in de laatste minuut van de eerste helft bracht Alan Dzagoev daar verandering in, al zat er een luchtje aan het doelpunt. Vanuit buitenspelpositie veranderde hij een schot van Vitinho van richting en de bal verdween achter Sergio Romero: 0-1.

In de tweede helft herstelde de thuisploeg zich en na 65 minuten spelen kwam het op gelijke hoogte. Op aangeven van Paul Pogba tikte Romelu Lukaku al vallend de 1-1 binnen. Nog geen minuut later stond ook de 2-1 op het scorebord op Old Trafford. Rashford volleerde raak na een assist van Juan Mata. Manchester United eindigde zodoende als eerste in de groep, waar CSKA genoegen moest nemen met de derde plek.

Benfica - FC Basel 0-2

Basel wist dat het bij een zege zich zou plaatsen voor de laatste zestien van het miljoenenbal en al na vijf minuten waren de Zwitsers trefzeker. Op aangeven van Michael Lang vond Mohamed Elyounoussi het net. Twintig minuten na rust stelde Basel de winst veilig en dus ook overwintering. Dimitri Oberlin nam de 0-2 voor zijn rekening en daarmee eindigde Basel op plek twee in Groep A. Benfica eindigde puntloos onderaan de groep.