Manchester City trekt overwinning laat naar zich toe

Redactie

Manchester City is nog altijd ongeslagen. De ploeg van Pep Guardiola heeft ook de vijftiende wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten: 2-1.

De koploper van de Premier League had het in eigen huis moeilijk tegen West Ham United. De bezoekers zakten ver in en lieten de ruimtes klein voor het aanvallend ingestelde Manchester City. Hierdoor had de ploeg moeite om grote mogelijkheden te creëren.

Via Sergio Agüero en Raheem Sterling had Manchester City op voorsprong kunnen komen, maar West Ham United hield goed stand. De ploeg van David Moyes kwam vlak voor rust zelfs verrassend op voorsprong. Angelo Ogbonna kopte hard raak en liet doelman Ederson kansloos.

Met een stand van 0-1 vertrokken beide ploegen richting de kleedkamers en wist Manchester City dat er de tweede helft iets moest gebeuren. Dat bleek het elftal zich te realiseren, want tien minuten na rust zorgde Nicolás Otamendi voor de gelijkmaker. Op aangeven van Gabriel Jesus bracht hij de spanning terug.

West Ham leek stand te kunnen houden na de 1-1, maar vlak voor tijd wist Manchester City toch de drie punten te pakken. Na een voorzet van Kevin de Bruyne zorgde David Silva voor de beslissing: 2-1.

Er werd zondag één andere wedstrijd gespeeld: Bournemouth, met Nathan Aké in de basis, speelde met 1-1 gelijk tegen Southampton, waar Wesley Hoedt en Virgil van Dijk de hele wedstrijd speelden.