FOK! Wat een weer: saai weer komende week

Stephan (Stephan5)

Als de R is in de maand, is het weer niet altijd meegaand.

Goeiedag of avond of nacht.

Het eerste winterse speldenprikje hebben we achter de rug. In een strook van zuidwest naar noordoost is hierdoor de eerste ijsdag van het winterseizoen een feit. Ik moest er gisteren ook doorheen, maar ik neem nu even de vrijheid om te zeggen dat ik die temperaturen vervloek. Gelukkig stroomde er vannacht zachtere lucht binnen, en was het vanmiddag een stuk aangenamer in mijn omgeving met 6 tot 8 graden. In het binnenland bleef het echter nog kouder. Het was verder meest bewolkt. In het noordwesten kwam de zon er nog even door, maar hier bij mij lukte dat nét niet. In de rest van het land viel er ook nog af en toe wat regen.

Het is echt de tijd van saai weer en dat gaan we ook merken komende week. Er is de hele week maar weinig ruimte voor de zon, het blijft tot donderdag overwegend droog en het is vrij zacht. Morgen kan er nog wel een buitje vallen in de noordoostelijke helft van het land, terwijl het zuidwesten dan nog kans maakt op een paar opklaringen. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind en het wordt hierbij 7 tot 9 graden.

Nederland
 

Vrieskou (Foto: Bondage)

Het was zaterdag ijskoud in ons land en dat leverde soms dit soort plaatjes op. (Foto: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!