Snookeraar Donaldson stunt met uitschakeling titelverdediger Selby op UK Championship

Boris (borisz)

Het belangrijkste snookertoernooi na het wereldkampioenschap is weer begonnen. De UK Championship kende in de tweede ronde al een ware stunt. Scott Donaldson wist na een 0-2 achterstand met 6-3 te winnen van titelverdediger Mark Selby. 

Donaldson, de nummmer 66 van de wereld, had dit seizoen voor dit toernooi nog geen wedstrijd gewonnen. En dat leek ook nu niet te gaan gebeuren, want Selby kwam 'gewoon' 0-2 voor. Donaldson halveerde vervolgens zijn achterstand met een break van 88. Het werd 3-2 voordat Selby de stand gelijk trok. 

Met breaks van 90, 77 en 84 wist vervolgens Donaldson de partij naar zich toe te trekken. Voor de 23-jarige Donaldson is het de eerste keer dat hij de laatste 32 haalt op een Triple Crown-evenement. In de derde ronde wacht Li Hang of Robert Milkins. 

Op andere tafels wist Neil Robertson de derde ronde te bereiken door Ken Doherty te verslaan. Met drie centurybreaks werd het 6-2 voor de Australiër. Mark Williams, afgelopen zondag nog de winnaar van de Noord-Ierland Open, won met 6-2 van Andrew Higginson en Mark Allen won met 6-4 van Oliver Lines.