Bayern moeizaam langs Hannover; Leipzig hard onderuit bij Hoffenheim

Redactie

Bayern München heeft drie punten overgehouden aan het treffen met Hannover 96. Met moeite won de thuisploeg met 3-1. Vorig weekend ging Bayern München verrassend onderuit op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Hiermee kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van Bayern München. Zaterdag moest het begin worden van een nieuwe serie.

Bayern München begon veelbelovend aan het duel en kwam na een kwartier spelen op 1-0. Arturo Vidal opende de score, nadat hij bediend werd door Thomas Müller. De vliegende start kreeg echter geen passend vervolg voor Bayern München, want na een halfuur spelen werd de voorsprong weggegeven. Charlison Benschop zorgde voor de gelijkmaker, waardoor beide ploegen met een stand van 1-1 richting de kleedkamers vertrokken.

Tijdens de tweede helft herpakte Bayern zich en wist het de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kingsley Coman zette zijn ploeg in de 67ste minuut op voorsprong, waarna Robert Lewandowski vanaf de penaltystip voor en slotakkoord zorgde: 3-1.

1899 Hoffenheim - RB Leipzig 4-0
Bayern liep met de overwinning op Hannover uit op achtervolger RB Leipzig, dat met grote cijfers onderuit onderuit ging bij 1899 Hoffenheim. De thuispoeg kwam na vijftien minuten door een treffer van Nadiem Amieri. De bezoekers gingen met goede moed op jacht naar de gelijkmaker en Naby Keïta kwam daar dicht bij, maar hij schoot over.

Kort na rust mocht Hoffenheim alsnog de tweede treffer vieren, toen Ibrahima Konaté zonder succes op buitenspel speelde en Serge Gnabry dit afstrafte. Ook de doelpunt van de middag kwam op naam van Gnabry. Hij schoot net voorbij de rand van de middencirkel  binnen voor de 3-0.

Voormalig Heerenveen-spits Mark Uth maakte er zelfs nog 4-0. Bayern München heeft nu zes punten voorsprong op RB Leipzig. De club van het energiedrankje kan bovendien later dit weekend worden ingehaald door Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach.

FSV Mainz 05 - FC Augsburg 1-3
FC Augsburg heeft zich op de zevende plaats genesteld. Belangrijke factor voor de overwinning was Alfred Finnbogason. De IJslandse aanvaller was verantwoordelijk voor twee van de drie treffers tegen FSV Mainz 05, dat na vijf thuiszeges op rij als verliezer van het veld stapte. Kort voor rust tekende Finnbogason uit een strafschop voor de 0-2. In de slotfase besliste hij kort na de aansluitingstreffer van Gerrit Holtman de wedstrijd na een counter, die was ingeleid door Jeffrey Gouweleeuw.

Overige uitslag:
Werder Bremen - VfB Stuttgart 1-0