Bosz dieper in de problemen na nieuw puntenverlies

Redactie

Peter Bosz heeft met Borussia Dortmund opnieuw niet kunnen winnen in de Bundesliga. Bayer Leverkusen hield de ploeg op een 1-1 gelijkspel. Borussia Dortmund leek vorige week eindelijk weer eens drie punten te pakken, maar tegen Schalke werd een 4-0 voorsprong weggegeven. Daarom nam de druk op Bosz verder toe en moest en zaterdag gewonnen worden van Bayer Leverkusen.

Dat gebeurde echter niet. Na een halfuur spelen nam de thuisploeg de leiding na een snelle uitbraak. Kevin Volland werd weggestuurd en kwam één-op-één met doelman Roman Bürki, die ver uit zijn doel kwam. Volland omspeelde de doelverdediger en kon vervolgens de bal in het net tikken. Tijdens het tweede bedrijf was er voor Borussia Dortmund nog genoeg tijd om de achterstand goed te maken. Zeker omdat Bayer Leverkusen het de tweede helft met tien man moest doen. Vlak voor rust werd verdediger Wendell namelijk met een rode kaart van het veld gestuurd.

Maar Dortmund had het lastig tegen tien man van Leverkusen. De thuisploeg leek stand de houden, maar een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Bosz alsnog op gelijke hoogte. Yarmolenko werd in het strafschopgebied bediend door André Schürrle en zorgde voor de gelijkmaker. Verder dan 1-1 kwam de ploeg echter niet, waardoor er opnieuw puntenverlies werd geleden.