Topzwemmer Magnini hangt zwembroek aan de wilgen

heywoodu

Zwemmer Filippo Magnini stopt er per direct mee. De 35-jarige Italiaan kondigde zaterdag na afloop van een wedstrijd in Riccione zijn afscheid aan. Magnini, specialist op de 100 en 200 meter vrije slag, was er al een eeuwigheid bij. In 2004 debuteerde hij op de Olympische Spelen en in Athene won hij met de Italiaanse ploeg brons op de 4x200 meter vrije slag.

Op de 100 meter vrije slag was hij in Europa lang een grote concurrent van Pieter van den Hoogenband. Op het koningsnummer won Magnini twee wereldtitels: in 2005 en 2007, waarbij hij die laatste moest delen met de Canadees Brent Hayden. Naast zijn twee wereldtitels pakte de Italiaan nog twee medailles op het WK langebaan, beiden op de 4x100 meter vrije slag: zilver in 2007 en brons in 2015.

Op WK's kortebaan pakte Magnini individueel drie keer zilver en met estafetteploegen twee keer goud, zilver en brons. Op Europese kampioenschappen waren er in totaal - kortebaan en langebaan, individueel en in estafettes - zeventien gouden, twaalf zilveren en tien bronzen medailles voor Superpippo

"Ik wil me tegenover mijn club en de zwembond verontschuldigen, die hadden dit niet aan zien komen", aldus Magnini. "Ik ben hier echter al een paar dagen mee bezig en je moet keuzes maken, ook als ze niet makkelijk zijn. Dat ik tot mijn 35e door kon gaan heb ik voor een groot deel aan mijn trainingspartners te bedanken, want veel 17- en 18-jarigen bleven mij zeggen dat ik nog niet moest stoppen."

Magnini en Hayden delen de wereldtitel op het koningsnummer van het zwemmen (Bron: YouTube)