FOK! Wat een weer: komende nacht gladheid

Stephan (Stephan5)

Is het glad op straat, dan ga je zomaar op je plaat.

Goeiedag of avond of nacht.

Mistig, nevelig, koud en bewolkt. Dat is in één notedop het weerbeeld van vandaag. Echt weer zo'n dag om snel te vergeten.

Komende uren verandert er wel iets, want er gaat af en toe wat regen of motregen vallen. In het binnenland bestaat de kans op (natte) sneeuw en/of wat ijzel. Het zou daar plaatselijk glad kunnen worden, maar ik verwacht geen grote hoeveelheden. Met deze neerslag stroomt dan ook geleidelijk aan zachtere lucht binnen. Bleef het kwik vandaag maar net boven nul, vannacht wordt het al 1 tot 4 graden en morgen wordt het nog zachter. De neerslag kan in het zuiden nog tot de ochtend winters blijven. 

Qua weerbeeld lijkt het morgen helaas op dat van vandaag. Opnieuw is het overwegend bewolkt en zo her en der valt er wat regen. Pas later op de dag kan het in het noordwesten nog even opklaren. Er kan er dan nog wel een buitje van zee binnendrijven. De zachte lucht heeft het hele land veroverd. Het wordt zo'n 7 tot 9 graden. De wind draait van zuidwest naar west en is matig tot vrij krachtig.

Nederland
 

Vorst bij Ray (Foto: Raymond Dobber)

Ook vorst in de stad. Dit leverde dit mooie plaatje op van Raymond Dobber. (Foto: Raymond Dobber)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!