Langlaufers Klębo en Falla halen uit op sprint voor eigen publiek

heywoodu

Langlaufers Johannes Høsflot Klæbo en Maiken Caspersen Falla hebben tijdens de World Cup-wedstrijden in het Noorse Lillehammer flink uitgehaald. Voor eigen publiek stond er op de sprint in klassieke stijl geen maat op het duo.

Bij de mannen was Klæbo in de kwalificaties al oppermachtig, waarna hij zich wederom zonder al te grote inspanning voor de finale plaatste. De 21-jarige sensatie kon halverwege een aanval van de Rus Sergey Ustiugov pareren, terwijl diens landgenoot Alexander Bolshunov wist te volgen. Op het laatste rechte stuk was echter duidelijk dat tegen het geweld van Klæbo niemand was opgewassen: Ustiugov moest genoegen nemen met plek twee, voor Bolshunov.

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen was Falla al de hele dag ijzersterk, hoewel de Zweedse Stina Nilsson in de finale als eerste ten strijde trok. Falla kon echter goed volgen, samen met de Finse Krista Pärmäkoski en de Amerikaanse Sadie Bjornsen. Falla en Pärmäkoski namen de leiding over, waarna de Noorse met groot machtsvertoon de zege pakte. Achter de Finse was het Bjornsen die Nilsson nog verschalkte in de strijd om plek drie.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)