Chelsea buigt achterstand om tegen Newcastle

Redactie

Newcastle United is er niet in geslaagd om te stunten op bezoek bij Chelsea. De thuisploeg won vrij gemakkelijk met 3-1. 

Het zag er tijdens de openingsfase echter niet naar uit dat Chelsea een gemakkelijke overwinning zou boeken. De ploeg van Antonio Conte kwam na tien minuten spelen verrassend op achterstand door een treffer van Dwight Gayle. De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten toen Thibaut Courtois eerder redding moest brengen. Gayle schoot vervolgens van dichtbij raak en zette de bezoekers hiermee op 0-1.

Newcastle United kon echter niet erg lang van de voorsprong genieten. Tien minuten later was het Eden Hazard die voor de gelijkmaker zorgde. De buitenspeler kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en haalde hard uit voor de 1-1.

Nog voor rust kwam Chelsea op voorsprong door Alvaro Morata. De aanvaller verlengde een voorzet van Victor Moses succesvol met zijn hoofd: 2-1. In de tweede helft was het Hazard die vanaf de penaltystip voor zijn tweede van de middag tekende en de wedstrijd besliste op 3-1.

Chelsea heeft nu evenveel punten als Manchester United (32), maar de nummer twee van de ranglijst komt later deze zaterdag nog in actie tegen Arsenal. Newcastle United staat op het moment van schrijven twaalfde.