UZSC wint van Widex GZC Donk in Euroleague

H.Vviv

Het openingsduel van het Euroleague weekend tussen de waterpolovrouwen van UZSC en Widex GZC Donk is geëindigd in een ruime overwinning voor de thuisploeg. Waar vorige week in de competitie nog 8-8 was geëindigd tussen beide ploegen, was de thuisploeg in de Euroleague met 12-4 (3-1, 5-1, 2-1, 2-1)veel te sterk voor GZC Donk.

Na de eerste periode stond het 3-1 voor UZSC. In het begin van de tweede periode zou Saranne Dukel de 3-2 maken, maar daarna liep UZSC uit naar een 10-2 voorsprong. Pas in het slot van het derde periode zou GZC Donk weer scoren. Topscoorder was Dagmar Genee met drie doelpunten.

Het openingsduel in Utrecht was meteen van groot belang voor beide teams, daar de eerste drie ploegen in de poule zich kwalificeren voor de volgende ronde. Met UVSE Budapest als titelhouder en Dynamo Uralochka hebben de Nederlandse ploegen zwaar geloot. UVSE, met de Nederlandse Vivian Sevenich in de ploeg, was met 9-8 te sterk voor Uralochka.

In Italië verloor ZVL Leiden hun openingsduel voor de Euroleague. Tegen thuisploeg Plebiscito Padova werd er met 14-5 (3-4, 1-4, 1-2, 0-4) verloren. Tot aan de eerste periode ging het gelijk op tegen de Italiaanse tegenstandster, maar daarna liep de thuisploeg al snel uit. ZVL zit verder in de poule met achtvoudig winnaar Orrizonte uit Italië en BVSC uit Hongarije. Orrizonte, met een sterk spelende Sabrina van der Sloot die vijf keer scoorde, won haar eerste duel met 17-13.