IJshockeyer Faksa scoort hattrick binnen zeven minuten

heywoodu

IJshockeyer Radek Faksa heeft dinsdagavond flink van zich doen spreken. De 23-jarige Tsjech van de Dallas Stars had in zijn 147 NHL-wedstrijden nooit meer dan één keer gescoord, maar op bezoek bij de Vegas Golden Knights ging de forward in de tweede periode behoorlijk los.

Bij de Golden Knights stond goalie Malcolm Subban in het doel, zijn tweede wedstrijd na een maand blessureleed. Hij deed het aanvankelijk bijzonder goed en hield zijn ploeg in de eerste anderhalve periode met een paar geweldige reddingen knap op de been.

Na 12:55 in de tweede periode ging het fout voor de Knights: Dan Hamhuis leverde een perfecte assist af, die Faksa netjes binnen wist te werken voor de 0-1. De Tsjech schoot 26 seconden voor het einde van de periode opnieuw raak, dit keer op aangeven van Gemel Smith.

Daar bleef het niet bij, want welgeteld zeven seconden later werkte opnieuw Faksa een fraaie aanval van de Stars af: 0-3 en zijn hattrick was compleet, inclusief het record voor snelste opeenvolgende goals ooit voor een speler van de Stars. 

Voor de dit seizoen nieuw deelnemende Golden Knights was het de eerste keer dat ze thuis geen enkele goal wisten te scoren, en daarnaast was Faksa's hattrick de eerste ooit in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

Uitslagen NHL dinsdag
Vegas Golden Knights - Dallas Stars 0-3
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 0-2
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3-2 SO
New York Islanders - Vancouver Canucks 5-2
New York Rangers - Florida Panthers 4-5
Philadelphia Flyers - San Jose Sharks 1-3
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 1-4
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-2
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 1-4
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 3-2 OT

Golden Knights - Stars (Bron: YouTube)