Oranjedames blameren zich tegen Ierland

Redactie

De Oranje dames hebben dinsdagavond hun eerste punten verspeeld in de WK-kwalificatie. Tegen Ierland kwam het niet verder dan 0-0. Het eerste gevaar van de wedstrijd was er voor Ierland, echter de verdediging van Oranje kon op tijd ingegrijpen voor Amber Barrett de bal kreeg. Stefanie van der Gragt zorgde voor het eerste gevaar bij de thuisploeg, maar haar kopbal werd van de lijn gehaald.

Nederland had in de eerste helft de overhand en dat resulteerde in nog een handjevol kansen. Een schot van ruime afstand van Daniëlle van de Donk ging over, een schot van Sherida Spitse leverde niets meer op dan een corner. Lieke Martens was dicht bij een treffer, maar Ierland slaagde er in om haar bal van de lijn te halen en een schot van Vivanne Miedema raakte de paal.

Ook na rust namen de Oranje Leeuwinnen het iniatief en drukten de dames van Ierland ver terug op eigen helft. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman slaagde er in om kansen te blijven creëren, maar honderd procent kansen bleven uit. Zo kopte Martens uit een hoekschop over. Ondanks een overwicht en voldoende kansen werd er niet gescoord door Oranje en kreeg het in de slotfase geen strafschop na een handsbal van een van de Ierse dames. Na drie wedstrijden staat de ploeg op zeven punten.