PSG wint Franse kraker van Monaco

Redactie

Paris Saint-Germain is als winnaar uit de strijd gekomen tijdens de Franse kraker met Monaco. De bezoekers wonnen het duel met 1-2. De strijd tussen PSG en Monaco is dit seizoen niet hetzelfde als vorig jaar. Monaco verkeerde vorig seizoen in bloedvorm, maar heeft dit jaar moeite om hetzelfde niveau te halen. Ook tegen Paris Saint-Germain moest het zijn meerdere erkennen.

Edinson Cavani opende na twintig minuten spelen de score. Op aangeven van Julian Draxler tikte de aanvaller van dichtbij raak: 0-1. In de tweede helft leken de bezoekers de overwinning al vroeg veilig te stellen. Vlak na rust mocht Neymar vanaf elf meter aanleggen, nadat hij door Touré naar de grond werd gehaald. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan en haalde succesvol uit.

Tien minuten voor tijd deed de thuisploeg nog iets terug via João Moutinho. In de 81ste minuut zorgde hij voor de 1-2, maar het antwoord kwam te laat. Monaco kon de achterstand niet meer wegwerken en ziet PSG verder uitlopen tot een gat van negen punten.