Ronaldo schiet Real Madrid naar moeizame overwinning

Redactie

Real Madrid heeft zaterdag met de nodige moeite drie punten gepakt tegen Málaga. Cristiano Ronaldo was weer eens beslissend.

Voor eigen publiek kwam de Koninklijke binnen tien minuten op voorsprong via Karim Benzema, maar Málaga had snel een antwoord op de openingstreffer van de Fransman. Benzema kon scoren nadat Ronaldo op de lat kopte. Na ruim een kwartier was het al 1-1 toen Diego Rolán genoeg tijd en ruimte kreeg om aan te nemen en binnen te schieten.

Toch wist Real snel weer de leiding te nemen. Casemiro kopte raak uit een hoekschop en met die 2-1 tussenstand gingen beide teams ook rusten. Na de pauze kwam Málaga voor de tweede keer langszij. Kiko Casilla liet een afstandsschot van Chory Castro door zijn handen glippen, waardoor Real dus weer opnieuw moest beginnen.

In de slotfase pakte het elftal van Zinédine Zidane wel de overwinning. Luka Modric ging in het strafschopgebied naar de grond en Ronaldo ging achter de bal staan voor de 3-2. De Portugees miste in eerste instantie, maar in de rebound was het wel raak. Real heeft nu zeven punten minder dan koploper Barcelona, dat zondag op bezoek gaat bij nummer twee Valencia.

Uitslagen La Liga
Alaves - Eibar 1-2
Real Madrid - Malaga 3-2
Real Betis - Girona 2-2
Levante - Atletico Madrid 0-5