Bayern lijdt zeldzame nederlaag onder Heynckes

Redactie

Bayern München is tegen de tweede competitienederlaag van dit seizoen aangelopen. De Duitse kampioen ging onderuit bij Borussia Mönchengladbach.

De thuisploeg bleef voor rust prima overeind en na 37 minuten kwamen Die Fohlen zelfs op voorsprong. Een handsbal van Niklas Süle werd bestraft met een penalty en Thorgan Hazard kreeg de bal van elf meter nog net in het doel: 1-0. Vlak voor rust was Robert Lewandowski voor het eerst dicht bij een goal van Bayern München, maar hij raakte de paal.

Het bleek een cruciale misser te zijn, want amper een minuut later stond het al 2-0. Matthias Ginter kreeg een van richting veranderd schot van Lars Stindl plotseling voor zijn voeten. Oog in oog met Sven Ulreich maakte Ginter geen fout.

In de tweede helft drong Bayern nog meer aan en kon de 2-1 eigenlijk niet uitblijven. Nadat ook Kingsley Coman de paal raakte, was het via Arturo Vidal een kwartier voor tijd wel raak. Verder dan die aansluitingstreffer kwamen de bezoekers echter niet, waardoor Bayern voor het eerst in 31 wedstrijden met Jupp Heynckes een competitieduel verliest. De Rekordmeister heeft nu drie punten voorsprong op nummer twee RB Leipzig.

Uitslagen Bundesliga
Borussia Dortmund - Schalke 04 4-4
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0-1
FC Augsburg - VfL Wolfsburg 2-1
RB Leipzig - SV Werder Bremen 2-0
SC Freiburg - FSV Mainz 2-1
Borussia Mönchengladbach - Bayern München 2-1