Langlaufer Klębo haalt uit bij seizoensopening, Noorse dames falen

heywoodu

Langlaufer Johannes Høsflot Klæbo heeft tijdens de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen gelijk flink uitgehaald. De 21-jarige Noor was tijdens de sprint in klassieke stijl in het Finse Ruka ongenaakbaar.

Klæbo plaatste zich in de kwalificaties als eerste en was soeverein in de kwart- en halve finales. In de eindstrijd stond er vervolgens geen maat op de jonge Noor, die zich vorig seizoen in het Noorse team meldde en gelijk een van de allerbeste sprinters ter wereld werd. Hij pakte een grote voorsprong en pas bij de finish zag men hem terug. Landgenoot Pål Golberg werd tweede, voor de Zweed Calle Halfvarsson.

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen viel de Noorse ploeg zwaar tegen. Acht van de tien dames haalden de top-30 niet en liepen plaatsing voor de knock-outfase dus mis, waaronder de gehele top-4: Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng en Ingvild Flugstad Østberg. Kathrine Rolsted Harsem haalde als enige Noorse de halve finales en eindigde als vijfde in de finale. Die werd gewonnen door de Zweedse Stina Nilsson, die Sadie Bjornsen uit de VS net klopte. Yulia Belorukova uit Rusland pakte de derde plek.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)