Basel stunt tegen United, Akinfeev houdt doel na elf jaar schoon

heywoodu

In groep A van de Champions League heeft FC Basel voor een kleine stunt gezorgd. In eigen huis werd Manchester United met 1-0 verslagen, waardoor de Zwitsers nog alle kans hebben om zich voor de knock-outfase te plaatsen.

United had aan één punt genoeg om zich bij de laatste zestien te voegen en in de eerste helft was de ploeg van José Mourinho de betere. Basel draaide dat in de tweede helft om en in de slotfase werd dat beloond met een treffer van Michael Lang, die door Daley Blind niet best werd verdedigd.

CSKA Moskou kreeg Benfica op bezoek en dat leverde een clean sheet op voor doelman Igor Akinfeev: na 43 wedstrijden en elf jaar hield de Rus eindelijk zijn doel schoon in de Champions League, wat hem sinds 1 november 2006 (0-0 tegen Arsenal) niet meer gelukt was.

Georgi Shchennikov bracht de Russen na een klein kwartier op voorsprong, een eigen goal van Jardel, tien minuten na rust, bracht de 2-0 eindstand op de borden van de VEB Arena.

Met twaalf punten gaat United aan kop, gevolgd door CSKA en Basel met negen. Benfica heeft nog altijd geen enkel punt gepakt en krijgt in de laatste speelronde Basel op bezoek, terwijl CSKA naar Manchester reist.