Ferrari blokkeert voorstel voor extra motoren

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari heeft een voorstel van concurrent Red Bull Racing over de inzet van extra motoren voor het seizoen 2018 geblokkeerd. Dit betekent dat de coureurs volgend jaar de beschikking hebben over drie krachtbronnen die elk zeven races mee moeten gaan. Lukt dit niet dan volgen gridstraffen.

De regel is omstreden, omdat teams die rijden met Renault- en Honda-motoren dit seizoen veel gridstraffen hebben verzameld. Daarom wilden zij extra motoronderdelen voor 2018 om gridstraffen te voorkomen. Ook wereldkampioen Lewis Hamilton lukte het niet om uit de problemen te blijven en hij pleitte ook voor meer motoronderdelen. Dit zou de strijd ten goede moeten komen omdat coureurs dan minder in de spaarstand hoeven te rijden.

Volgens Autosport heeft Red Bull Racing-teambaas Christian Horner daarom voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië bij de Strategy Group een voorstel over deze kwestie ingediend. Omdat het laat in het seizoen is moeten alle partijen (autosportfederatie FIA, Liberty Media en zes teams) met het voorstel instemmen. Van hen ligt Ferrari dwars, waardoor het voorstel van Horner geen kans van slagen heeft.