Noorse schansspringers kloppen Polen in seizoensopening

heywoodu

In het Poolse Wisla is zaterdagmiddag het World Cup-seizoen voor de schansspringers van start gegaan. Voor een zoals gebruikelijk enthousiast Pools publiek stond zaterdag de landenwedstrijd op het programma om het seizoen te openen.

De wedstrijd leverde een Noorse zege op, vooral dankzij een in beide sprongen uitblinkende Daniel André Tande. Ook Robert Johansson liet twee degelijke sprongen zien, terwijl Anders Fannemel wat tegenvallend presteerde. Johann Andre Forfang kende geen beste eerste sprong, maar haalde in sprong twee hard uit en hielp zijn ploeg zo naar de winst.

De tweede plek was er voor het Poolse kwartet van Piotr Zyla, Dawid Kubacki, Maciej Kot en Kamil Stoch. Vooral twee relatief matige sprongen van Zyla en een mindere eerste sprong van Stoch deden de Polen de das om. World Cup-kampioen Stefan Kraft haalde in de laatste sprong uit en hielp de Oostenrijkers zo naar 1006,5 punten, exact hetzelfde aantal als de Polen en dus goed voor de gedeeld tweede plek. Daniel Huber, Clemens Aigner en Michael Hayböck vergezelden Kraft in het team. 

Duitsland en Japan kwamen net tekort om te strijden om de medailles, Slovenië moest het doen zonder Domen Prevc en kwam niet in de buurt van het podium.