AS Roma klopt Lazio in Romeinse derby

Redactie

AS Roma heeft goede zaken gedaan in de Italiaanse titelstrijd. De Romeinen pakten drie belangrijke punten in de beladen derby tegen rivaal Lazio.

De 'bezoekers' dachten al binnen twee minuten te kunnen juichen, want Ciro Immobile kreeg de bal in het Roma-doel. Wegens buitenspel werd de treffer echter geannuleerd. AS Roma creëerde wat mogelijkheden via Edin Dzeko, maar echt grote kansen vielen er voor rust niet te noteren. Lazio stelde daar weinig tegenover.

Kort na rust sloeg Roma ineens tweemaal toe. Diego Perotti benutte een strafschop en Radja Nainggolan verdubbelde even later de score met een prima schot. Lazio, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, bracht de spanning daarna toch terug in de wedstrijd. Konstantinos Manolas maakte een handsbal en Immobile scoorde van elf meter.

In de slotfase probeerde Lazio nog aan te zetten voor de gelijkmaker, maar AS Roma hield stand. Bij de thuisploeg maakte Kevin Strootman de negentig minuten vol. Roma staat nu derde en heeft maar twee punten minder dan koploper Napoli. Lazio, de nummer vijf, blijft op vier punten van de lijstaanvoerder staan.