FOK! Wat een weer: nauwelijks verandering

Stephan (Stephan5)

Eén bonte kraai maakt nog geen winter.

Hoe maakt u het?

Tja. Dat was weer niet echt bijzonder vandaag he? Het meest interessante wat ik kon waarnemen is dat er op enkele plaatsen 2 tot 3 millimeter aan motregen is gevallen. Dat was ook hier het geval. Verder was er niets te beleven.

Vannacht blijft het zacht en bewolkt.

Ook morgen veranderd er eerst nog weinig. Toch gloort er wel wat hoop. Tussen het warmte- en koudefront in kunnen zich toch wel enkele opklaringen voordoen. De grooste kans dat de zon zich nog even laat zien is in het noordwesten. Héél misschien dat de zon ook in het zuidoosten even door kan breken. Maar laten we eerlijk blijven, het grootste deel van het land zal de zon morgen opnieuw niet te zien krijgen. Het blijft wel zacht met 10 tot 13 graden. De zuidwestelijke wind stelt overal niet veel voor.

Ik zei het gisteren al, we krijgen vast nog wel nieuws te horen van die depressie boven het Middellandse zeegebied. En inderdaad. Ik heb bizarre beelden gezien uit Griekenland. Daar zijn helaas ook 14 doden gevallen. Ik was er al bang voor, want het is een bijzonder actief systeem. Probleem is dus dat hij maar rondjes blijft tollen boven warm zeewater en dus zo krachtig blijft. De komende dagen lijkt hierin nog weinig verbetering in op te treden. 

Mooi weer was het wel in Spanje, Portugal, de Alpen en delen van Frankrijk. Daar was het volop genieten. Toch lijken de Alpen komend weekend weer een lading sneeuw te krijgen. De komende dagen komt er ook verandering in ons weer, maar daarover morgen meer.

Fijne avond!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

RegenboogL (Foto: Leonard van Broekhoven)
Afgelopen maandag was er nog een mooie regenboog te zien bij een klein buitje in een stabiliserende atmosfeer. ( Foto: Leonard van Broekhoven)