Winst voor Van Aert na pech Van der Poel

TargaFlorio

Zondag heeft Wout van Aert de vijfde wedstrijd van de Superprestige in Gavere gewonnen. Mathieu van der Poel ging het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding maar door problemen met de derailleur viel hij terug naar de derde plaats. De tweede plaats was voor Toon Aerts.

Op het zware modderige parcours gingen Van der Poel en Van Aert als een speer van start. Na de eerste ronde had het tweetal al een voorsprong van veertien seconden op de eerste achtervolgers Michael Boros en Tom Meeusen.

In de tweede ronde sloeg de Nederlander een gaatje naar Van Aert. Inmiddels was Aerts opgeklommen naar de derde plaats en een ronde later zou hij de wereldkampioen zelfs voorbij gaan. Aerts reed vervolgens ook langzaam richting Van der Poel echter een lekke band voor de Belg voorkwam een spannend duel.

In de voorlaatste ronde kreeg Van der Poel zelf een lekke band. Na zijn fietswissel was de voorsprong gehalveerd tot minder dan vijftien seconden. Echter toen sloeg de pech opnieuw toe. Dit keer een kapotte derailleur. Zowel Van Aert en Aerts gingen Van der Poel voorbij. In de sprint voor de derde plaats wist hij nog wel Vantornout voor te blijven.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Ellen van Loy. De Belgische versloeg in de sprint Nikki Brammeier. Op de derde plaats finishte verrassend Kim van de Steene.

Uitslag mannen
1. Wout van Aert (BEL)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Mathieu van der Poel (NED)
4. Klaas Vantornout (BEL)
5. Tom Meeusen (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Kevin Pauwels (BEL)
9. Michael Vanthourenhout (BEL)
10. Vincent Baestaens (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Ellen Van Loy (BEL)
2. Nikki Brammeier (GBR)
3. Kim Van de Steene (BEL)
4. Alice Maria Arzuffi (ITA)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Sophie de Boer (NED)
7. Christine Majerus (LUX)
8. Jolien Verschueren (BEL)
9. Annemie Worst (NED)
10. Katherine Compton (USA)