Hamilton start vanuit pits in Brazilië

Peterselieman

Lewis Hamilton zal vandaag de Grand Prix van Brazilië aan gaan vangen vanuit de pits. De reden hiervoor is dat Mercedes veel onderdelen op de bolide van de Brit heeft vervangen vanwege een crash in de kwalificatie.

In de kwalificatie vallen de auto's al onder de regels van het parc fermé wat betekent dat er niet aan gesleuteld mag worden tot de bolides voor de race vrijgegeven worden. Daarna mogen enkele onderdelen met toestemming van de stewards vervangen worden.

Daarom heeft Mercedes starten vanuit de pits geaccepteerd omdat het meer wilde doen aan de auto van Hamilton. "Eén van die veranderingen bestaat uit een nieuwe motor, aangezien dit in deze omstandigheden toch geen extra straf oplevert. We kunnen Lewis zo maximaal laten profiteren van het feit dat hij morgen achteraan start. Daar heeft hij in Abu Dhabi ook weer voordeel van. Zo kunnen we echt letterlijk tot de allerlaatste ronde van dit seizoen pushen."

Bij de auto van Hamilton is naast een nieuwe motor ook een nieuwe turbo gemonteerd. Daarnaast heeft de bolide een nieuwe versnellingsbak gekregen.