Bruma: "Moeilijk dat Blind weg moest"

Redactie

Terwijl Oranje donderdag in Schotland speelde, maakte Jeffrey Bruma eindelijk zijn rentree bij VfL Wolfsburg. De verdediger moet zich weer bewijzen.

Bruma stond liefst acht maanden buitenspel vanwege een zware knieblessure. Zijn laatste interland was precies een jaar geleden, toen Danny Blind nog bondscoach was. "Ik heb altijd een goede band gehad met hem. Hij gaf mij vertrouwen en is de bondscoach geweest die mij het meest heeft laten spelen. Het was best lastig om te accepteren dat hij weg moest", vertelt Bruma aan De Telegraaf.

Terwijl bij Oranje de concurrentie voor een plekje centraal achterin alleen maar groter is geworden, moet Bruma ook vol aan de bak om in Wolfsburg weer speeltijd te krijgen. Martin Schmidt is daar sinds afgelopen zomer de hoofdcoach. "Er is een nieuwe trainer, dus ik zal me weer opnieuw moeten bewijzen", aldus Bruma.

De 25-jarige oud-speler van PSV maakte donderdag bij Die Wölfe zijn rentree in een oefenwedstrijd tegen FC Twente. De Duitsers wonnen met 2-1 en Bruma speelde de hele wedstrijd. In de Bundesliga staat Wolfsburg op de veertiende plaats.