Onderzoek naar seksueel misbruik Hollywood

Redactie

De openbaar aanklager van Los Angeles heeft een speciale werkgroep opgezet die de beschuldigingen van seksueel misbruik in Hollywood onderzoekt. Aanklager Jackie Lacey liet donderdag weten dat ze een team van ervaren officieren heeft samengesteld om zaken te bekijken en te zorgen dat deze een gelijke aanpak krijgen.

Sinds de verhalen over producent Harvey Weinstein in The New York Times van afgelopen maand is er een golf aan beschuldigingen van seksueel misbruik op gang gekomen. Verscheidene grote namen uit Hollywood zijn beschuldigd van seksuele intimidatie, aanranding en misbruik, onder wie acteur Kevin Spacey, Mariah Carey en komiek Louis C.K.

"Op dit moment hebben we nog geen zaken voor vervolging ontvangen vanuit de politie", zei Lacey. "Maar we staan in nauw contact met de politie in Los Angeles en Beverly Hills."

De LAPD onderzoekt momenteel tenminste twee beschuldigingen tegen Weinstein en één tegen acteur Ed Westwick, meldt Page Six. De politie van Beverly Hills is bezig met het onderzoeken van beschuldigingen tegen Weinstein en regisseur James Toback. Alle drie de mannen ontkenden de beschuldigingen.

Onderzoek naar seksueel misbruik Hollywood
Onderzoek naar seksueel misbruik Hollywood (Foto: BuzzE)