Kroatië met één been op WK na ruime zege

Redactie

Kroatië kan de vliegtickets naar Rusland bijna boeken. De eerste play-off tegen Griekenland om een plek op het WK werd overtuigend gewonnen.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en het kreeg een beetje hulp van de Griekse doelman Orestis Karnezis. Die liet een terugspeelbal van zijn voet springen, waardoor de bal bij Nikola Kalinic kwam. In een poging om zijn fout te herstellen maakte Karnezis een overtreding, waardoor de bal op de stip ging. Luka Modric maakte van elf meter geen fout: 1-0.

Amper vijf minuten later kon het Kroatische publiek opnieuw juichen. Kalinic scoorde met een slim hakballetje. Griekenland wist na een halfuur echter iets terug te doen, want Sokratis Papastathopoulos kopte uit een hoekschop het belangrijke uitdoelpunt tegen de touwen. Toch had Kroatië even later alweer een marge van twee goals te pakken. Ook Ivan Perisic scoorde met het hoofd, waardoor de gastheer met een 3-1 voorsprong de rust in ging.

Het tweede deel van de wedstrijd was zo'n vier minuten oud toen het er voor de Kroaten nog beter uit begon te zien. Andrej Kramaric profiteerde van gestuntel in de Griekse defensie: 4-1. Daar bleef het ook bij, waardoor Kroatië bijna zeker is van plaatsing voor de WK-eindronde. De terugwedstrijd in Piraeus is zondagavond.