Bobsleester Humphries wint met miniem verschil

heywoodu

Bobsleester Kaillie Humphries heeft in het Amerikaanse Lake Placid de eerste World Cup-wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Canadese, met remster Melissa Lotholz achterin de slee, was de Amerikaanse Elana Meyers Taylor en haar remster Lauren Gibbs net te snel af.

Humphries was in de eerste run al de snelste, maar met 0,11 seconden bleef Meyers Taylor netjes in de buurt. De hele top-5 zat dicht bij elkaar, want ook de Amerikaanse Jamie Greubel Poser (+0,13) en de Duitse dames Stephanie Schneider (+0,14) en Mariama Jamanka (+0,18) gaven niet veel toe.

Het werd dan ook een spannende tweede run, hoewel Jamanka zich niet in het podiumgevecht kon mengen. Schneider deed dat wel en de Duitse, die voor het eerst in haar leven in Lake Placid was, pakte de derde plek van Greubel Poser af.

Voorin kreeg men een strijd te zien zoals die ook vorig seizoen al zo vaak te zien was: Humphries tegen Meyers Taylor, beslist op honderdsten. Dat gebeurde ook dit keer, want de Amerikaanse kwam akelig dichtbij. Humphries hield uiteindelijk 0,03 seconden over en boekte zo haar eerste zege van de winter.