Skeletonster Bos begint World Cup-seizoen met 12e plek

heywoodu

De winter begint er eindelijk weer aan te komen en dat betekent dat ook de World Cups in de wintersporten weer van start gaan. Donderdag was het zover voor de skeletonsters, die naar beneden gingen in Lake Placid - waar in 1932 en 1980 de Olympische Spelen gehouden werden.

De Oostenrijkse Janine Flock maakte de hele week al grote indruk in de trainingen en met een baanrecord van 54,69 seconden stond er in de eerste van twee runs geen maat op haar. De Russische startraket Elena Nikitina verpletterde het startrecord (5,07) en zette de tweede tijd neer, voor de Canadese Elisabeth Vathje. Kimberley Bos noteerde de vijftiende tijd met 55,82 seconden, Joska le Conté eindigde als 25e en voorlaatste.

In de tweede run ging het beter voor Bos, die zo wat op wist te schuiven en als gedeeld twaalfde eindigde, samen met de Belgische Kim Meylemans. Jane Channell uit Canada maakte grote indruk door de snelste tijd van allemaal neer te zetten (55,09), waarmee ze van plek dertien opschoof naar de zesde stek.

Regerend olympisch kampioene Lizzy Yarnold was eveneens sterk in de tweede run en sprong zo van de vijfde naar de derde plek, achter Vathje. Nikitina brak met 5,03 het startrecord nog maar eens - een tijd waar veel van de mannen het vrijdag nog moeilijk mee gaan krijgen - maar een zeer rommelige run zorgde ervoor dat ze 0,02 seconden achter Yarnold op plek vier eindigde. Flock ging niet geweldig naar beneden, maar hield wel 0,26 tellen over op Vathje en pakte zo de eerste zege van het seizoen.