Aanvalstrio helpt Lightning aan zege op Sharks

heywoodu

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben een ruime zege geboekt op bezoek bij de San Jose Sharks. Het dominante aanvalsduo in de NHL, Steven Stamkos en Nikita Kucherov, was samen met hun Russische aanvalsgenoot Vladislav Namestnikov weer in levensgevaarlijke vorm.

Na 25 seconden stonden de Sharks al op voorsprong dankzij Joonas Donskoi, maar Jake Dotchin tekende zeven minuten later voor de gelijkmaker. Al vroeg in de tweede periode was het de beurt aan eerdergenoemd trio: Stamkos en Namestnikov bereidden de treffer van Kucherov voor.

Slater Koekkoek zorgde niet veel later voor de 1-3 en halverwege de tweede periode kon Namestnikov na voorbereidend werk van Kucherov en Stamkos scoren. Dat deed de Rus in de derde periode nog eens, wederom op aangeven van zijn twee aanvalsgenoten. Het trio eindigde de wedstrijd zo allemaal met drie punten: drie assists voor Stamkos, een goal en twee assists voor Kucherov en twee goals plus één assist voor Namestnikov.

Door de zege loopt de Lightning verder uit in de Eastern Conference, waar ze nu twaalf van de zestien wedstrijden gewonnen hebben.

Uitslagen NHL woensdag
San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning 1-5
Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 4-2
New York Rangers - Boston Bruins 4-2

Sharks - Lightning (Bron: YouTube)