Verdachte moord Nederlanders aangehouden

Redactie

Op het vliegveld van Medellín (Colombia) is een verdachte aangehouden die onder meer werd gezocht voor betrokkenheid bij de executie van twee Nederlanders in de Dominicaanse Republiek. De lichamen werden in juni in het oosten van dat land gevonden in een kuil op een suikerrietplantage.

Het gaat om Amsterdammers van 34 en 35 jaar oud, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De lichamen zijn gerepatrieerd naar Turkije en Marokko, zei een woordvoerder.

Volgens Colombiaanse media is de verdachte een 35-jarige Brit uit Liverpool. De autoriteiten verdenken hem van doodslag en/of moord, lidmaatschap van een criminele organisatie, drugshandel en ontvoering. Het is niet bekend of er nog andere verdachten in beeld zijn.

Uitlevering

De Brit was van plan Colombia te verlaten met een vlucht naar Engeland. De man is ter beschikking gesteld aan het bureau van de procureur-generaal, wachtend tot de regering van de Dominicaanse Republiek om zijn uitlevering vraagt.

Het Openbaar Ministerie in de plaats El Seibo in de Dominicaanse Republiek zei destijds dat alles erop wijst dat de moord op de Nederlanders een afrekening in kringen van drugscriminelen betreft.

Verdachte moord Nederlanders aangehouden
Verdachte moord Nederlanders aangehouden (Foto: ANP)