Packers in problemen zonder Rodgers, Lions winnen in oudste NFL-rivaliteit

heywoodu

Zonder de geblesseerde quarterback Aaron Rodgers blijven de Green Bay Packers het bijzonder moeilijk hebben in de NFL. Tijdens Monday Night Football stond de langstlopende rivaliteit in de NFL op het programma: de Packers tegen de Detroit Lions, die al sinds 1932 elk seizoen zeker twee keer tegen elkaar spelen.

Halverwege oktober brak Rodgers zijn sleutelbeen tijdens de nederlaag tegen de Minnesota Vikings, waarna ook werd verloren van de New Orleans Saints. Ook tegen de Lions was de aanval van de thuisploeg nergens zonder hun superster: in drie kwarten kwamen ze niet verder dan één fieldgoal. 

Met tien minuten op de klok stond het 3-20 voor de Lions, toen Brett Hundley met een touchdown enig leven in de Packers-brouwerij bracht. Jamaal Williams maakte er in de laatste seconde ook nog één, maar dat was wel nadat de Lions eveneens weer tot scoren waren gekomen.

Quarterback Matthew Stafford van de Lions kende een heerlijke wedstrijd. Hij gooide 361 yards bij elkaar en bediende Marvin Jones twee keer met een touchdown-pass. Het zorgde uiteindelijk voor een 17-30 zege, waarmee het na 176 onderlinge wedstrijden 100-69 staat voor de Packers - zeven wedstrijden eindigden gelijk.

Beide ploegen komen op vier zeges en vier nederlagen. Met een record van 6-2 gaan de Vikings aan de leiding in de NFC North.