Halo Wars 2 krijgt crossplay Xbox One en pc

Wouter (2dope)

RTS-game Halo Wars 2 heeft een update gekregen die crossplay mogelijk maakt. Hiermee kunnen Xbox One-spelers het opnemen tegen pc (Windows 10)-spelers, of samen de strijd aangaan in coöperatieve gamemodi. Vooralsnog is ranked play nog niet mogelijk behalve in één gamemodus.

Omdat het nog vers is wil ontwikkelaar 343 Industries even wachten met volledige ranked play-mogelijkheden en is het momenteel alleen nog mogelijk om een nieuwe modus genaamd 'ranked 3v3 X-War' te spelen om jezelf in de leaderboards omhoog te werken. 3v3 X-War werd speciaal geïntroduceerd voor deze crossplay-update, maar de Halo-ontwikkelaar geeft aan dat dit in de nabije toekomst zal worden uitgebreid naar meer modi.

Coöperatieve modi zijn Blitz Firefight en Terminus Firefight waarin je samen een basis kunt bouwen om verschillende waves vijanden af te slaan. Ook de campaign is nu gezamenlijk te spelen tussen Xbox One en pc. Tenslotte zorgt de update ook voor enkele bugfixes waaronder een hardnekkig probleem met het boeken van progressie in de gewone campaign.