Depay trefzeker bij ruime derbywinst Lyon, veldbestorming na provocatie Fekir

heywoodu

Olympique Lyon heeft in de Ligue 1 een ruime zege geboekt. De club ging met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis op bezoek bij aartsrivaal Saint-Etiènne, de Derby Rhône-Alpes.

Al na tien minuten kreeg Depay de bal aangespeeld in het strafschopgebied, waarna hij de doelman op beheerste wijze verschalkte: 0-1, alweer zijn zesde goal van het seizoen. Een kwartier later was Nabil Fekir trefzeker, alweer zijn tiende goal van de competitie.

Bij de thuisploeg werd Leo Lacroix kort na rust van het veld gestuurd en na een klein uur spelen werd Mariano Diaz bediend door Tete: 0-3. Diaz gaf op zijn beurt de assist aan Bertrand Traoré, die de vierde treffer van de avond op liet tekenen.

Vijf minuten voor het einde ging het fout: Fekir scoorde de 0-5 en provoceerde de thuisfans door, op z'n Lionel Messi's, zijn shirt aan het publiek te tonen. Dat kon men niet heel erg waarderen, wat resulteerde in een invasie van toeschouwers op het veld. De ME veegde de boel weer schoon, waarna de resterende minuten uitgespeeld konden worden.

Uitslagen Ligue 1
Saint-Etiènne - Olympique Lyon 0-5
OGC Nice - Dijon 1-0
Olympique Marseille - Caen 5-0
Metz - Lille 0-3