Morata kopt Chelsea langs United, miraculeuze zege Everton

Redactie

Chelsea heeft zondagavond de topper tegen Manchester United gewonnen. De winnende treffer op Stamford Bridge werd gemaakt door Álvaro Morata.

Chelsea verloor al sinds oktober 2012 niet meer op eigen veld van Manchester United. The Blues dachten in de eerste helft op voorsprong te komen toen Phil Jones de bal in eigen doel werkte. Vanwege een duwfout van Morata ging het feestje voor de Londenaren echter niet door.

Voor rust kregen beide partijen enkele mogelijheden en na de onderbreking had Chelsea het betere van het spel. Morata en Hazard waren al gevaarlijk geweest toen de Spanjaard na 55 minuten prachtig raak kopte uit een voorzet van César Azpilicueta.

Manchester United kwam in de zoektocht naar de gelijkmaker niet verder dan volley's van Ander Herrera en Marcus Rashford. Het team van Antonio Conte hield stand en vindt nu aansluiting bij United en Tottenham Hotspur, die allebei één punt meer hebben. Het gat tussen koploper Manchester City en de nummers twee en drie is nu acht punten.

Everton - Watford 3-2
In Liverpool ging Watford op bezoek bij Everton, wat eindelijk weer eens wist te winnen. Dat had wel de nodige voeten in de aarde, want dankzij Richarlison en Christian Kabasela kwam Watford in de eerste twintig minuten van de tweede helft op 0-2. 

Baye Oumar Niasse scoorde al snel de aansluitingstreffer voor Everton en Dominic Calvert-Lewin trok de stand zeven minuten later al gelijk. Interimmanager David Unsworth zag vervolgens hoe Leighton Baines in de blessuretijd vanaf elf meter de 3-2 binnen schoot. 

Tom Cleverley kreeg in de tiende minuut van de veertien minuten durende blessuretijd nog een kans om Watford vanaf de stip op gelijke hoogte te brengen, maar dat lukte niet.

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 1-0
Tottenham Hotspur heeft een nipte zege geboekt op stadgenoot Crystal Palace. De thuisploeg had het op Wembley niet makkelijk. In de Champions League imponeerde Tottenham woensdag nog tegen Real Madrid, maar tegen de hekkensluiter van Engeland liet de ploeg in de eerste helft weinig zien. Crystal Palace bleef eenvoudig overeind en vlak voor rust was Scott Dann zelfs dicht bij de openingstreffer voor de gasten. Paulo Gazzaniga, die keepte bij afwezigheid van de geblesseerde Hugo Lloris en Michel Vorm, bracht redding voor de Spurs.

Na rust waren ook Andros Townsend en Luka Milivojevic bijna trefzeker. Gazzaniga redde op fraaie wijze een kopbal van laatstgenoemde speler. Aan de andere kant was Harry Kane nagenoeg onzichtbaar, maar gelukkig voor de Spurs wist Heung-Min Son wel te scoren. Door zijn rake knal van net buiten het strafschopgebied pakte Tottenham toch drie punten.

Het team van Mauricio Pochettino staat nu derde met 23 punten. Manchester United, dat later nog tegen Chelsea speelt (uit), is de nummer twee met eveneens 23 punten.