FOK! Wat een weer: Perioden met zon, maar wel koude nachten

Stephan (Stephan5)

Donder in november, laat een jaar goed verlopen.

Welkom!

Het weer was vandaag toch echt wel de moeite waard. Er waren brede opklaringen, maar de lucht was erg onstabiel en met een noordwestelijke stroming werden er buien aangevoerd. In de ochtend al langs de kust, maar later trokken ze ook landinwaarts. En het waren pittige buien. Er kwam op diverse plaatsen onweer voor. Bij mij onweerde het rond 14.30. Een paar flinke klappen. Op andere plaatsen zag het dan weer wit van de hagel. Dit bijvoorbeeld in Abbenes. Ook collega Monique maakte melding van hagel, en dat terwijl ze net boodschappen wilde doen. . De wolkenluchten die bij de buien hoorden waren werkelijk prachtig! In de loop van de middag zag je de buien boven land geleidelijk aan uitsterven.

Komende uren en deels ook vannacht blijven er in de kustprovincies nog buien mogelijk, mede door een trog op hoogte boven het relatief warme zeewater. Landinwaarts is het op de meeste plaatsten droog en koelt het flink af. Ik verwacht in het diepe binnenland minima van 2 graden en daarbij komt het tot vorst aan de grond. Hoe meer westwaarts hoe minder koud het wordt. Aan zee wordt het nog zo'n 5 tot 6 graden.

Als we weer aan het werk gaan morgen dan beleven we toch wel een prima dag. Er zijn flinke perioden met zon en op de meeste plaatsen blijft het wel droog. Een heel lokaal buitje sluit ik overigens niet uit. De wind komt uit het noordwesten en neemt geleidelijk aan af en is over het algemeen zwak tot matig in het binnenland, tot vrij krachtig aan zee.

De nacht naar dinsdag verloopt koud met de eerste algemene nachtvorst. Daarover spreek ik jullie morgen weer, want er zijn nog wat addertjes onder het gras die de temperatuur nog kunnen temperen. 

Fijne avond en tot morgen!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Vakantie qltel (Foto: qltel)
Een vakantiefoto van qltel in Portugal. Het uitzicht is werkelijk prachtig. Het wordt tijd dat qltel weer terug komt. ) (foto:qltel)