Juventus en Roma profiteren van misstap Napoli en Inter

Redactie

Juventus en AS Roma hebben goede zaken gedaan in de Serie A. Beide titelkandidaten pakten drie punten, terwijl koploper Napoli gelijkspeelde.

Internazionale kwam eerder op de zondag niet langs Torino (1-1) en dus kreeg Juventus de kans om de tweede plaats over te nemen. In Turijn nam promovendus Benevento na negentien minuten echter de leiding. Amato Ciciretti zorgde voor de verrassende 0-1 tussenstand.

Pas in de tweede helft lukte het Juve om die achterstand om te zetten in een overwinning. Eerst zorgde Gonzalo Higuaín voor de gelijkmaker, waarna Juan Cuadrado het winnen doelpunt maakte: 2-1. De Oude Dame heeft nog maar één punt achterstand op Napoli, dat zondag 0-0 speelde bij Chievo Verona.

Ook AS Roma wist te profiteren van die misstap van de koploper. In een doelpuntrijk duel in Florence boekten de Romeinen een 2-4 overwinning. Halverwege hadden beide teams al tweemaal gescoord en in de tweede helft stelden Kostas Manolas en Diego Perotti de zege veilig. Roma heeft vijf punten minder dan Napoli, maar de nummer vijf van de Serie A heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.